Dags för en olaplexbehandling

Det ska verkligen bli spännande att se om det är så bra som det påstås. Det var ganska länge sedan jag var hos frisören och mitt hår är inte det gladaste sedan jag hade en sväng av alla möjliga färgningar och blekningar för något år sedan. Dessa försökte jag ju mig på helt själv vilket inte var en höjdare när man är så ljus som jag är. Håret blev nästan svart när jag hade den mörkaste färgen och jag fick avfärga och har sedan dess försökt hemma att ta hand om håret med olika inpackningar och testat att även göra en hel del själv med hjälp av avocado och annat braigt för att håret ska förlåta mig och rycka upp sig lite ;-)
 
Men det känns så risigt så nu bokade jag tid för att fixa topparna och att göra en olaplexbehandling. Olaplex ska vara en molekyl som kan förändra håret "totalt". Man kan göra en behandling hemma men tydligen ska det vara en otroligt stor skillnad om man gör den första behandlingen på salong (som innehåller två inpackningar på plats) och sedan ha en vårdande behandling hemma som man använder ca varannan gång man tvättar håret. 
 
Med olaplex återskapas tydligen hårets egna svavelbildningar. Håret ska bli starkare, friskare och man ska få mer långlivade färgresultat om man man kombinerar behandlingen med färgning eller blekning. Men om man använder behandlingen utan att färga eller bleka så ska den ändå stärka och bygga upp håret. Denna formula skyddas tydligen med åtta världspatent. Den är fri från silikoner, sulfater, DEA, aldehyder och har inte testats på djur. 
 
Hoppas nu att det här är något som faktiskt kommer att kännas som en skillnad och inte bara båg. Eftersom jag ändrade mig lite.. när jag kom till frisören så gjordes inte enbart behandling och toppklippning. Jag har blivit klippt 1 decimeter, gjort slingor, tunna ljusa och mörka slingor för att få lite liv i håret, dvs jag har tre färger nu och så olaplexbehandlingen på det. Vill förtydliga att olaplexen ska bygga upp håret bestående, dvs inte något som lägger sig ovanpå tillfälligt eller så utan verkligen göra håret friskare.
 
Alla frisörer verkar gå igång på att försöka omvandla mig till att börja locka håret och vill alltid avsluta med det. Själv blir jag aldrig nöjd just med lockarna men som svar på varje gång jag får frågan så säger jag ja och tänker att nu kanske, nu kanske jag kan vara fin i lockigt hår. Frisören är alltid jättenöjd och jag går hem och vill bara tvätta håret för att få det rakt (rakare) igen haha - jag ser inte klok ut i lockigt hår.
 
Så egentligen vet jag ju inte hur klippningen har blivit eftersom håret är lockat så det återstår att se. Håret känns fint och bra efter behandlingen med olaplex men det gör det ju efter en vanlig hårinpackning också så det återstår ju några dagar minst för att känna om det gjort någon skillnad. 
 
Behandlingen, enbart olaplexbehandlingen kostar ca 500 kr och sedan kostar det ca 250 kr till för flaskan man ska köpa med sig hem och använda någon gång i veckan. So it better be good!
 
Ett litet tillägg här att min fina systerson mår prima, jag var barnvakt i går och ville helst bara linda in honom i bomull och sitta och läsa saga medans han såklart ville göra raka motsatsen. Vi tog igenom oss några lekplatser i gamla stan utan att vi ens rispade oss och när vi skulle gå hem så tog han mig stadigt i handen och sa "det finns inte så många vägbommar på väg hem till mig här i gamla stan" Alltså mitt lilla hjärta <3
1 åsa i åsele:

skriven

Så skönt Din systerson mår bra och härligt att Ni kunde vara ute å leka, Din systerson låter väldigt klok <3

All hårvård hos frisör är ju dyr,
sedan vet man ju inte förrän efteråt ifall det blev bra... jag hoppas Du blev nöjd och att Du tycker håret blir bättre av behandlingen.

I morgon ska vi gå till frissan å fråga om det är meningen att färgat hår tappar färgen direkt efter första veckan ;-)

kram

Svar: Ja han är så klok och fin <3 Ja frisörer är dyra tyvärr. Därav att jag försökte fixa själv förra året men det blev ännu dyrare, för mig, i längden. Detta besök igår är bla en kostnad pga att jag förstörde håret själv.
Bra att ni går och frågar, ska bli intressant att höra svaret!! :) Kram
Ina

2 Katarina :

skriven

Jag tycker att du alltid är fin. Men jag är nog lite subjektiv.
Redan fem år! Jag tycker att han föddes nyss. Skönt att allt är bra. <3 Kram <3

3 Katarina :

skriven

Jag tycker att du alltid är fin. Men jag är nog lite subjektiv.
Redan fem år! Jag tycker att han föddes nyss. Skönt att allt är bra. <3 Kram <3

Svar: Tack kära kära vän <3 Vad jag saknar dig <3
Ina

4 Ingrid:

skriven

På bilden ser ditt hår helt fantastiskt ut :)
Jag brukade alltid gå hem och blöta håret när jag kom hem från frissan. Ville inte ha något stylat utan bara mitt vanliga rufs. Nu för tiden säger jag till om att det inte är någon mening med att ha något extra i mitt hår eftersom jag i så fall tar bort det så fort jag kommer hem. Jag har helt enkelt aldrig haft något intresse för hårstyling. Tråkigt men billigt ;)
Hoppas du blir nöjd med behandlingen <3

Svar: Tack! Ja jag tycker detsamma när jag ser det bakifrån men framifrån med mitt ansikte och så så tycker jag inte alls att det passar mig såhär. Men håret ser friskt och jättefint ut på bilden. Nu har jag blött det och har inte lockigt längre :-) Så jag känner mig mer bekväm nu om än tristare. Grejen är att jag inte KAN styla mitt hår och har aldrig kunnat även om jag har intresset för det. Kramar till dig <3
Ina

5 znogge:

skriven

Håller med! Ditt hår ser verkligen fint ut och långtifrån trött. Hoppas behandlingen motsvarar dina förväntningar :D

Svar: Tack :-) Ja OM det nu uppfunnits något som kan återställa hår så är det ju helt fantastisk.
Ina

6 åsa i åsele:

skriven

Tyvärr var frissan inte på plats, dörren låst å en lapp där det stod att hon var hemma pga sjuka barn.

Hur känns håret idag?
Känner Du Dig fortsatt nöjd?

kram

Svar: Det var det värsta ;-)
Håret känns tjockare och rejälare måste jag säga så det är verkligen något bra!! Kram
Ina

7 Svart-Stina:

skriven

Jag har precis gjort slut på min första burk Olaplex hemmabehandling. Använt den lite sporadisk, sovit med den några nätter. Nu har jag inte blekt håret och det var inte särskilt slitet från början, men tycker håret känns jättebra (lättare reda ut när man tvättat håret) och har nästan inga kluvna toppar alls. Så måste nog köpa mera... :)

Svar: Kul att höra! Jag känner mig också nöjd nu, det är en stor skillnad på hårkvaliten!
Ina

Kommentera här: