Min lilla bästis


Jag har hundvakt tills i morgon kväll och jag saknar hennes sällskap. Hon är den enda som kravlöst är med mig och bredvid mig även när jag har ont och låter mig stå ut ifred tills det börjar släppa och jag känner att jag kan fungera normalt igen. Jag är helt säker på att hon tex håller sig lite extra länge innan hon säger till om utgång när hon känner att jag behöver det. 


Det var dagens kärleksförklaring ❤️ 😊

Ännu en natt kommer barnet hem helt och lyckligtJa barnet är ju i lagens namn vuxet + 2 nu för tiden men ändå knappt tycker mammahjärtat. Fredagens utekväll är över och han och en kompis har just anlänt till hemmet (under höga långa men dock extremt ojämna fanfarer från vovvan givetvis, så att jag säkert vaknar när prinsen med följe kommer hem) och jag hör att de är både hela, välmående och glada. Som det ska vara och alltid är. 

Tacksamhet igen. Sköljer över mig. Som varje gång (just detta inträffar oftast en gång per vecka) någon av mina söner varit ute i huvudstaden nattetid och festat och därmed då även intagit alkohol samt beblandat sig med andra berusade människor. Så mycket konstigt sker när alkohol är inblandat. 

Jag har nog sett för mycket i mitt liv för att det ska vara nyttigt för min hjärna vid dessa tillfällen. Speciellt gällandes alkohol. För mig får den gärna förbjudas med tanke på hur mycket den hjälper till att försvaga själen och tillfälligt förändra modet och ökar gränserna för många av dess användare. 

Men men, igen, som sagt, tacksamhet. Inget har hänt som är av ondo. 

Nu kan jag lyckligt somna om i min säng igen. 

Hoppas ni alla sover gott <3

Dags för en olaplexbehandling

Det ska verkligen bli spännande att se om det är så bra som det påstås. Det var ganska länge sedan jag var hos frisören och mitt hår är inte det gladaste sedan jag hade en sväng av alla möjliga färgningar och blekningar för något år sedan. Dessa försökte jag ju mig på helt själv vilket inte var en höjdare när man är så ljus som jag är. Håret blev nästan svart när jag hade den mörkaste färgen och jag fick avfärga och har sedan dess försökt hemma att ta hand om håret med olika inpackningar och testat att även göra en hel del själv med hjälp av avocado och annat braigt för att håret ska förlåta mig och rycka upp sig lite ;-)
 
Men det känns så risigt så nu bokade jag tid för att fixa topparna och att göra en olaplexbehandling. Olaplex ska vara en molekyl som kan förändra håret "totalt". Man kan göra en behandling hemma men tydligen ska det vara en otroligt stor skillnad om man gör den första behandlingen på salong (som innehåller två inpackningar på plats) och sedan ha en vårdande behandling hemma som man använder ca varannan gång man tvättar håret. 
 
Med olaplex återskapas tydligen hårets egna svavelbildningar. Håret ska bli starkare, friskare och man ska få mer långlivade färgresultat om man man kombinerar behandlingen med färgning eller blekning. Men om man använder behandlingen utan att färga eller bleka så ska den ändå stärka och bygga upp håret. Denna formula skyddas tydligen med åtta världspatent. Den är fri från silikoner, sulfater, DEA, aldehyder och har inte testats på djur. 
 
Hoppas nu att det här är något som faktiskt kommer att kännas som en skillnad och inte bara båg. Eftersom jag ändrade mig lite.. när jag kom till frisören så gjordes inte enbart behandling och toppklippning. Jag har blivit klippt 1 decimeter, gjort slingor, tunna ljusa och mörka slingor för att få lite liv i håret, dvs jag har tre färger nu och så olaplexbehandlingen på det. Vill förtydliga att olaplexen ska bygga upp håret bestående, dvs inte något som lägger sig ovanpå tillfälligt eller så utan verkligen göra håret friskare.
 
Alla frisörer verkar gå igång på att försöka omvandla mig till att börja locka håret och vill alltid avsluta med det. Själv blir jag aldrig nöjd just med lockarna men som svar på varje gång jag får frågan så säger jag ja och tänker att nu kanske, nu kanske jag kan vara fin i lockigt hår. Frisören är alltid jättenöjd och jag går hem och vill bara tvätta håret för att få det rakt (rakare) igen haha - jag ser inte klok ut i lockigt hår.
 
Så egentligen vet jag ju inte hur klippningen har blivit eftersom håret är lockat så det återstår att se. Håret känns fint och bra efter behandlingen med olaplex men det gör det ju efter en vanlig hårinpackning också så det återstår ju några dagar minst för att känna om det gjort någon skillnad. 
 
Behandlingen, enbart olaplexbehandlingen kostar ca 500 kr och sedan kostar det ca 250 kr till för flaskan man ska köpa med sig hem och använda någon gång i veckan. So it better be good!
 
Ett litet tillägg här att min fina systerson mår prima, jag var barnvakt i går och ville helst bara linda in honom i bomull och sitta och läsa saga medans han såklart ville göra raka motsatsen. Vi tog igenom oss några lekplatser i gamla stan utan att vi ens rispade oss och när vi skulle gå hem så tog han mig stadigt i handen och sa "det finns inte så många vägbommar på väg hem till mig här i gamla stan" Alltså mitt lilla hjärta <3