Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg

Vilken låttext.. genial i sin sin enorma enkelhet - Winnerbäck <3
 
Länk till youtubevideon
 
Jag har raderat i stort sett hela min blogg, dvs alla gamla inlägg. Jag orkade helt enkelt inte se hur lång tid jag har kämpat. Idén med just denna blogg från början var att jag och andra skulle kunna följa resan, framstegen. Men så har det ju inte blivit. Deprimerande. Så jag deletade och det känns sorgligt och skönt på samma gång. 
 
Just räddat en ekorre från en katt, men det var nog helt fel beslut, tror den var så pass skadad fast det var svårt att se... En tant som kom förbi tog med sig ekorren och skulle se om den klarade sig. Svårt det där. Naturen ska ju ha sin gång men det är inte helt lätt att bara gå förbi när man hör ekorren skrika och de rullade ut i gångvägen rakt framför mig och ekorren slogs för sitt liv. Det känns som ett så stort byte för en katt också, känns ju värre när den är större än en mus konstigt nog :-/  Hela tiden när vi stod och pratade, jag och tanten, om vad man skulle göra så spanade katten på några meters avstånd. Och när tanten gick iväg med ekorren gick katten efter. Också en svår situation, att eventuellt släppa iväg ekorren till sitt öde med ett väntande rovdjur några meter bort. Nu överlät jag det åt henne och känner jag mig själv kommer jag ändå inte att kunna släppa tankarna på ekorren på minst flera dagar...
 
Lyrics:
Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra

Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om

Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Mot som som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår

Och du fick höra utav vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt

1 Ingrid:

skriven

Om du bara blir nedstämd av att läsa dina gamla inlägg så tycker jag att du gjorde helt rätt. Kanske ångrar du dig någon gång i framtiden men det är ju nu du blir påverkad och behövde en åtgärd.
Usch, vilket dilemma med den stackars ekorren. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle ha gjort men jag tror att jag rent instinktivt skulle ha räddat ekorren. Men sedan då... ? Skulle jag ha kunna avliva den om den var väldigt skadad? Ingen aning. Hur jag än skulle göra så skulle jag ha kvar ångestladdade tankar länge.

Kommentera här: